Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Virágdézsa

Általános tartalom

Őshonos magyar fafajból, tölgyfából készült kézműves termékek.

Bakonyból származó 2-3 évig megfelelő szakértelemmel szárított 80-100 éves tölgyfából készültek a virágdézsák. Az edények belseje kiégetéssel és 3 réteg lakkozással lettek tartósítva, ezáltal a virágföld közvetlen elhelyezését teszi lehetővé. A dézsák külső felülete pácolással kapta az antikolt hatású színét, melyet még 6 réteg UV álló  lakkozással tettem időjárás állóvá, felületileg tartóssá.  A lakkozással olyan hatást tudtam elérni, hogy ne csak a kertek, terek hanem akár a lakás dísze is lehet a virágedény. 
Tekintettel arra, hogy a virágdézsák keményfából készültek és a megfelelő védelmet kapták, a tartóssága akár több 10 évre tehető. 
A virágedények aljára max: 1 cm "tappancsok" kerültek, annak érdekében, hogy a víz szabadon távozhasson, ezzel is növelni kívánom a dézsa élettartamát. 
A virágdézsákat egyedi kovácsolású fogantyú teszi még egyedibbé és szebbé. Évente új formájú edények megvalósítását tervezem.
A virágdézsák több heti kézi munkával, gondossággal készülnek, kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

A virágdézsa összeállítása D4-es vízálló faipari ragasztóval történik. A virágedények belseje kiégetéssel és többrétegű lakkozással van tartósítva. A virágdézsa külső felülete faanyagvédő alapozó páccal van tartósítva és többrétegű UV. stabilizált kültéri diszperziós környezetbarát lakkozással van kezelve. A virágedények a méreteiknek megfelelő antikolt kézi kovácsolású fogantyúkkal vannak felszerelve, melyek esztétikus és a praktikus kiegészítők. Az edények formájának egyedisége, alapanyagának minősége és az elkészítés gondossága biztosíthatja, hogy a termékek virágföld tárolásán túl hozzájáruljanak az Ön növényeinek és környezetének díszítéséhez. Ha Ön nem elégszik meg a műanyag „cserép” vagy a barkács áruházi virágláda minőségével, és ha szereti a természetes anyagokat, szeretettel ajánlom virágedényeimet.

Magna Miklós