Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

„EGY NAP A BIZTONSÁGÉRT – EGY NAP AZ ISKOLÁBAN” program

Populáris hír

A szeptemberi iskolakezdésre figyelemmel bemutatjuk, hogy Veszprém megyében, a 2017/18-as tanévben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság milyen főbb bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági iskolai programmal fokozza az iskolás korosztály biztonságát, amelyek keretében hasznos prevenciós tanácsok mellett gyakorlati útmutatókat is kapnak a diákok.

A komplex iskolai programot a 6-14 éves korosztály számára, 8 együttműködő részvételével komplex iskolai programot működtetünk „Egy nap a biztonságért – egy nap az iskolában” címmel. Ennek keretében beszélgetésekre, előadásokra, technikai eszközök megtekintésére, interaktív bemutatókra és rajzpályázatra kerül sor. A programot előzetes jelentkezés alapján minimum 5 alkalommal tartjuk meg a megye - jelentkezések alapján – kiválasztott általános iskoláiban, az alsó és felső tagozatosok részére. A program célja, hogy a gyermekek komplex, az élet minden területére kiterjedő, biztonságukat növelő ismereteket kapjanak a közreműködő szervektől (VMRFK, Vöröskereszt, Tűzoltóság, Katasztrófavédelem, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, NAV vám- és pénzügyőr szakterülete, Alkohol- és Drogsegély Ambulancia, megyei büntetés-végrehajtási intézet). Ismereteket kapnak a bűnelkövetővé és áldozattá válás megelőzése, egészségmegőrzés, mentálhigiéné, a balesetek megelőzése, a katasztrófahelyzetek felismerése, bűnmegelőzés, környezetvédelem és jogkövető magatartás témakörben. A program végén a 40 legjobb rajzot készítő alsó tagozatos tanuló egy, a rajzokból összeállított kiállítással egybekötött, záró rendezvény keretében díjazásban részesül. A pályázatra benyújtott rajzokat egy Veszprém megyei, ismert festőművész értékeli, bírálja és választja ki a legjobban sikerült „művészi alkotásokat”. A programmal a 6-14 éves korosztály jelentős része kap komplex biztonságra nevelő ismereteket, amelyre további ismeretek építhetők. A program során egy korábbi, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács általi támogatásból beszerzett prevenciós tartalmú órarendet és tolltartót kapnak a programban részt vevő gyermekek.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. szeptember havi bűnmegelőzési hírlevele.

A kép illusztráció!