Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

AZ „ISKOLA RENDŐRE” program

Populáris hír

A szeptemberi iskolakezdésre figyelemmel bemutatjuk, hogy Veszprém megyében, a 2017/18- as tanévben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság milyen főbb bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági iskolai programmal fokozza az iskolás korosztály biztonságát, amelyek keretében hasznos prevenciós tanácsok mellett gyakorlati útmutatókat is kapnak a diákok.

Az „ISKOLA RENDŐRE” program

„Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, mely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló balesetmegelőzési tevékenységet. Elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

Veszprém megyében az összes általános és középiskola csatlakozott a programhoz, amelyben több mint 100 Iskola rendőr tevékenykedik. A tanév megkezdése előtt valamennyi rendőrkapitányság illetékességi területén működő összes általános- és középiskolai oktatási intézmény közvetlen környezete (köz-, közlekedésbiztonsági és bűnügyi helyzetét) áttekintésre, elemzésre került. A bejárásokba, felmérésekbe bevontuk a közlekedéssel kapcsolatos más szerveket, a helyi önkormányzatokat, az érintett tanintézmények képviselőit. Az észlelt közlekedésbiztonsági, forgalom technikai hiányosságokat (jelző táblák hiánya, kopott útburkolati jelek) jeleztük az illetékes szerveknek azok kijavításra, pótlásra kerültek.

A rendőrkapitányságok a tanévhez kapcsolódóan, főként szeptemberben, többségében a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak azon általános iskolák környékén, ahol ez indokoltnak mutatkozik az előzetes bejárások alkalmával. Demonstratív rendőri jelenléttel elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését a gépjárművezetők jogkövető magatartását ellenőrzik, a feladat végrehajtásába bevonják a polgárőrség szervezetét is.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. szeptember havi bűnmegelőzési hírlevele.

A kép illusztráció!