Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Növekszik a lakosságszám, és sorban kelnek el az ingatlanok

Populáris hír

Cím

A jelenlegi tendenciák pedig a következő évekre jelentősebb ütemű növekedést vetítenek előre.

Nagy örömünkre szolgál, hogy míg a legtöbb kistelepülés a lakosságszám drasztikus csökkenésével vagy már az elnéptelenedéssel küzd, Bakonynánán – ugyan lassú ütemben – de növekszik az itt lakók száma. Érdekesség, hogy 2014 óta évről évre pontosan 1-1 fővel nőtt a hivatalos lakosságszám, a legfrissebb hivatalos adat 1024 fő. Ez ugyan kismértékű növekedés, de nem szabad lebecsülnünk, mert sok más településen akár évente 10-20 fővel is csökken a létszám.

A jelenlegi tendenciák pedig a következő évekre jelentősebb ütemű növekedést vetítenek előre. Sorban kelnek el az ingatlanok, a reális áron meghirdetettek gyakorlatilag néhány héten belül gazdára találnak, és a letelepedők között jelentős arányt képviselnek a fiatalok, ami külön öröm számunkra.

A polgármester és a képviselőtestület Bakonynána fejlődésének egyik központi célkitűzéseként a település megtartóerejének növelését határozta meg. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy jó az irány és az eszköztár. Az óvodát, iskolát érintő fontos döntések és fejlesztések, valamint a letelepedési támogatás és egyéb támogatások kellően vonzóvá teszik településünket.

Bízunk benne, hogy ez a kedvező folyamat a fejlesztéseink, lehetőségeink hatékony kihasználásával tovább folytatódik az elkövetkező években is, és egyre többen választják majd otthonukként Bakonynánát – legyen szó fiatalokról vagy a már pihenésre, nyugalomra vágyó idősebb korosztályról.

Akik pedig itt élnek, bízunk benne, elégedettek lesznek a körülményekkel.

Bierbaum Adrienn
polgármester