Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Településképi rendelet módosítás

Közszolgálati hír

Rövid összefoglaló a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosításáról

Tájékoztatás

 

Rövid összefoglaló Bakonynána Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 20/2017.(XII.29.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 14/2020. (XII.21.) önkormányzati rendeletében foglaltakról:

A településkép védelméről szóló rendelet nem tartalmazta a helyi védelem alá helyezés, a védelem rendje és a védelem megszűnésével kapcsolatos szabályokat. A módosítással e szabályok kerültek meghatározásra.

A helyi védelem lehet egyedi és területi védelem, mely indulhat hivatalból vagy természetes illetve jogi személy általi írásbeli javaslat alapján a polgármesteren keresztül.

A védettség a védett érték megsemmisülése vagy védett jellegének elvesztése esetén kerülhet sor a védelem megszüntetésére.

A helyi védelem alatt álló épületekre/építményekre vonatkozó általános szabályok az értékalapú megközelítésen alapulnak, így építési tevékenység a védelem alapjának a figyelembe vételével végezhető.

A fenti szabályok figyelembe vételével a rendelet a Bakonynána, Kossuth utca 9. szám alatti ingatlanon lévő épületek egyedi védelméről rendelkezik.

 

Bakonynána, 2021. január 12.

                                                                                                                 Németh Zsuzsanna

                                                                                                                       polgármester