Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Bírósági ülnökök választása 2019.

Közszolgálati hír

Cím

Hirdetmény

Az Alaptörvény 27. cikk (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt vesznek az ítélkezésben.

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. Törvény ( a továbbiakban: Bjt.) 212.-219. §-ai alapján kerül sor 2019. évben a bírósági ülnökök kijelölésére és megválasztására.

Zirc Város Önkormányzat Képviselő-testülete a bírósági ülnököket a 2019. április 25-ei képviselő-testületi ülésen választja meg.

Ülnököt jelölni lehet: a Veszprémi Törvényszék és a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélő Tanácsaiba, valamint Fiatalkorúak büntető ügyében eljáró bírósági ülnököt jelölni lehet: a Zirci Járásbíróság és a Veszprémi Törvényszék ítélő Tanácsába.


A jelöléshez csatolni kell az azt elfogadó nyilatkozatot, amelynek tartalmaznia kell a jelölt nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakóhelyét, iskolai végzettségét, szakképzettségét, foglalkozását, munkahelye nevét és címét, egy hónapra járó távolléti díja összegét, elérhetőségét (telefonszám, email) és aláírását.

A bírósági ülnök jelölés határideje: 2019.április 8.


A bírósági ülnökök választásáról szóló tájékoztató és a jelöléshez szükséges mellékletek megtalálhatók  lentebb.


Bakonynána, 2019. március 26.


Községi Önkormányzat