Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Beiskolázási és óvodakezdési támogatás 2018

Közszolgálati hír

Cím

A képviselőtestület döntése alapján az alábbi összeggel támogatjuk az idei évkezdést

Beiskolázási és óvodakezdési támogatás 2018

Idén is igényelhető óvodakezdési és beiskolázási támogatás, az alábbiak szerint:

Óvodások és általános iskolások esetén feltétel, hogy a gyerek a helyi oktatási-nevelési intézményekbe járjon, nem feltétel viszont a bakonynánai lakóhely. Középiskolások esetén Bakonynánán lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő diákokra lehet igényelni a támogatást.

Az ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK az idei évben közvetlenül az iskolától kapják meg az utalványt, tehát NEM KELL beadni az önkormányzathoz a támogatási kérelmet. Az átvétel időpontjáról az iskola tájékoztatja a szülőket.
Az általános iskolások az ingyenes tankönyvcsomag mellé a füzeteket is ingyenesen megkapják a Községi Önkormányzat jóvoltából.

Az ÓVODÁSOK és KÖZÉPISKOLÁSOK a korábbi gyakorlat szerint igényelhetik a támogatást az önkormányzatnál, a TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSI KÉRELEM c. nyomtatvány kitöltésével, és a szükséges mellékletek csatolásával.

A képviselőtestület döntése alapján az alábbi összeggel támogatjuk az idei évkezdést:

  • Óvodások: 5.000 Ft (készpénzben)
  • Általános iskolában első osztályt kezdő gyerekek: 15.000 Ft értékű utalvány formájában
  • Általános iskolában 2-8. osztályt kezdő gyerekek: 10.000 Ft értékű utalvány formájában
  • Középiskolások: 10.000 Ft utalvány formájában
  • A felsőoktatásban tanulók majd később pályázhatnak a BURSA ösztöndíjra.

Kapcsolódó rendelet: „Bakonynána Község Önkormányzata Képviselőtestületének a 4/2016. (II. 16.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi feladatok ellátásának szabályozásáról szóló 3/2015.(II.28) önk. rendelet módosításáról”.

Támogatás igénylése: az önkormányzatnál a „települési támogatási kérelem” c. nyomtatványt kell kikérni, majd kitölteni, és a kötelező mellékletekkel együtt (pl. jövedelemigazolások, iskolalátogatási igazolás, stb.) leadni az önkormányzatnál legkésőbb szeptember 15-ig.
Aki határidőn túl adja be a kérelmet, nem fog támogatásban részesülni. (Kivételt képeznek ez alól az-oktatási nevelési év során az intézményekbe később beíratott gyerekek.)

FONTOS! Az óvodások és középiskolások esetén munkáltatói jövedelemigazolásra minden esetben szükség van, bankszámlakivonatot nem fogadunk el.