Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Szociális célú tevékenység, egyéb lakossági támogatások

Közszolgálati hír

Cím

Az idei évben is igyekszünk támogatni a Bakonynánán letelepedő családokat, így a 3/2016. (II.28) sz. önkormányzati rendelet alapján meghirdettük a lakáscélú támogatással kapcsolatos pályázati lehetőséget.

Az idei évben is igyekszünk támogatni a Bakonynánán letelepedő családokat, így a 3/2016. (II.28) sz. önkormányzati rendelet alapján meghirdettük a lakáscélú támogatással kapcsolatos pályázati lehetőséget. Szeptember végéig lehetett beadni a pályázatokat, melyek elbírálása folyamatban van.

  • Lehetőség volt továbbá óvoda- és iskolakezdési támogatás igénylésére. Az ovisok évkezdését 5.000 Ft-tal, az általános iskolásokét 10.000 Ft-tal, a középiskolásokét pedig 15.000 Ft-tal támogattuk, többnyire utalvány formájában.
  • Az idei évben először külön támogatásban részesítettük a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért 7-8. osztályos, valamint középiskolás tanulókat. (tanulmányi eredménytől függően fejenként 20-30.000 forintban, továbbá külön támogatásban részesültek a kitűnő érettségi bizonyítványt szerzett tanulók. (30.000 Ft / fő)
  • Becsatlakoztunk az idei évben is a BURSA Hungarica ösztöndíjrendszerbe, mellyel a felsőoktatásban tanulókat tudjuk anyagi támogatásban részesíteni. A diákoknak november 7-ig kell leadni a pályázati anyagaikat, és még az idei évben elbírálásra kerülnek az igények.
  • Ebben a felsorolásban is említést érdemel, hogy a Belügyminisztériumhoz az idei évben is nyújtottunk be pályázatot szociális tűzifa igénylésre. Pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így 2018 év elején 57 m3 tűzifát oszthatunk szét a rászoruló családok között.

A fentieken túl igyekszünk minél magasabb színvonalon ellátni a kötelező önkormányzati feladatainkat, valamint a lakosságtól érkező megkereséseket, igényeket mindig komolyan vesszük, és igyekszünk megoldást találni a felmerülő problémákra. Nem minden esetben van lehetőség azonnali megoldásokra, de mindig megpróbáljuk a lehetőségekhez és prioritásokhoz mérten a lehető leghamarabb orvosolni a problémákat.
A visszajelzéseket és az építő jellegű kritikát is örömmel fogadjuk.

A kép illusztráció!