Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Események, programok, közösségi élet

Közszolgálati hír

Események, programok, közösségi élet:
2017-ben is igyekeztünk minél színesebb programokat szervezni a lakosságnak, valamint támogattuk a civil szervezetek ilyen irányú kezdeményezéseit.

  • A hagyományos rendezvényeken túl újdonságként bevezettük, hogy a kulturális közfoglalkoztatott heti rendszerességgel kézműves foglalkozásokat tart az érdeklődőknek. Ez szünidei foglalkozásként indult, de a nagy érdeklődésre való tekintettel szünidő után is folytattuk a programsorozatot.
  • A testvértelepülési kapcsolatunkat is ápoltuk: az idei évben Bakonynánáról utazott egy kb. 20 fős csoport Jade-ba, ahol tartalmas programokkal és vendégszeretettel vártak minket német barátaink. Az utazás költségét az önkormányzat finanszírozta.
  • A falu legjelentősebb programja 2017-ben is egyértelműen a Gombócfesztivál volt. A rendezvény az idei évben minden várakozást felülmúlva rengeteg vendéget vonzott – emiatt szükséges is átgondolnunk néhány dolgot a jövőre nézve (pl. parkolás, forgalomirányítás). A visszajelzések pozitívak, és az önkormányzatnak kb. 1,75 millió forintjába került a rendezvény lebonyolítása. Az ezen felüli kiadásokra támogatók és a támogatói jegyekből befolyt bevétel biztosították a fedezetet.
  • Anyagi támogatásban részesítettük a településen működő civil szervezeteket, hogy ezzel is segítsük őket a működésükben, valamint a férfi futballcsapat újraalakulását külön is támogattuk.

A kép illsztráció!