Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Beiskolázási és óvodakezdési támogatás igénylése

Közszolgálati hír

Továbbra is igényelhető óvodakezdési és beiskolázási támogatás, az alábbiak szerint.

Óvodások és általános iskolások esetén feltétel, hogy a gyerek a helyi oktatási-nevelési intézményekbe járjon, nem feltétel viszont a bakonynánai lakóhely. Középiskolások esetén Bakonynánán lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő diákokra lehet igényelni a támogatást. A képviselőtestület döntése alapján az alábbi összeggel támogatjuk az idei évkezdést:

Óvodások: 5.000 Ft (készpénzben)

Általános iskolában első osztályt kezdő gyerekek: 30.000 Ft (melyből 15.000 Ft-ot készpénzben, 15.000 Ft-ot beiskolázási utalvány formájában biztosítunk.

Általános iskolában 2-8. osztályt kezdő gyerekek: 10.000 Ft utalvány formájában

Középiskolások: 15.000 Ft utalvány formájában

A felsőoktatásban tanulók majd később pályázhatnak a BURSA ösztöndíjra.

Kapcsolódó rendelet: „Bakonynána Község Önkormányzata Képviselőtestületének a 4/2016. (II. 16.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi feladatok ellátásának szabályozásáról szóló 3/2015.(II.28) önk. rendelet módosításáról”. Támogatás igénylése: az önkormányzatnál a „települési támogatási kérelem” c. nyomtatványt kell kikérni, majd kitölteni, és a kötelező mellékletekkel együtt (pl. jövedelemigazolások, iskolalátogatási igazolás, stb.) leadni az önkormányzatnál legkésőbb szeptember 15-ig.
FONTOS! Munkáltatói jövedelemigazolásra minden esetben szükség van, bankszámlakivonatot nem fogadunk el. Általános iskolások esetén iskolalátogatási igazolás csatolása nem szükséges.