Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Ösztöndíj a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak

Közszolgálati hír

Bakonynána Képviselőtestülete – egy Bakonycsernyei jó gyakorlatot átvéve és kibővítve – szeretné elismerni és támogatni a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákokat

Bakonynána Képviselőtestülete – egy Bakonycsernyei jó gyakorlatot átvéve és kibővítve – szeretné elismerni és támogatni a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákokat, ezért a 2016/2017-es tanévben elért tanulmányi eredmények alapján (az alábbiak szerint) pénzjutalomban részesíti azon 7-8. osztályos általános iskolás tanulókat, valamint középiskolásokat, akik a következő feltételeknek megfelelnek:

Általános iskolások esetén feltétel, hogy a tanuló a helyi általános iskola diákja legyen, nem feltétel viszont a bakonynánai lakóhely. Középiskolások esetén Bakonynánán lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő, 22. életévét be nem töltött, nappali tagozatos, érettségi vizsgára felkészítő középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkező – kivéve az OKJ-s képzéseket – diákokat részesítjük támogatásban.

A fenti feltételeknek megfelelő diákok
- kitűnő év végi bizonyítvány (azaz 5-ös átlag) esetén 30.000 Ft
- 4,7-4,9-es átlagú év végi bizonyítvány esetén 20.000 Ft összegű támogatást kapnak.

Az átlagba nem számítjuk bele a magatartás és szorgalom jegyeket.

Külön (30.000 Ft összegű) támogatásban részesül az a tanuló, aki az érettségi vizsgán minden tantárgyból 5-ös érdemjegyben részesült. Ilyen eseteknél tehát az év végi bizonyítványra ÉS az érettségi bizonyítványra egyaránt igényelhető a támogatás.

A támogatás igénylése a beiskolázási támogatáshoz hasonlóan lehetséges: az önkormányzatnál a „települési támogatási kérelem” c. nyomtatványt kell kikérni, majd kitölteni, és a kötelező mellékletekkel együtt (pl. jövedelemigazolások, iskolalátogatási igazolás, bizonyítványmásolat stb.) leadni az önkormányzatnál augusztus 25-ig.

Az egyes támogatási formákhoz (beleértbe a beiskolázási támogatást is) külön kérelmek kitöltése szükséges, de a kötelező mellékleteket elegendő egy példányban benyújtani, és készítünk róla másolatot.