Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Pályázatok, fejlesztések

Közszolgálati hír

Alábbiakban tájékoztatunk mindenkit a településünket érintő közérdekű információkról

Tisztelt Lakosság!

Alábbiakban tájékoztatunk mindenkit a településünket érintő közérdekű információkról:

  •  Az óvodai konyha-felújítás és étkező bővítés projekt folyamatban, a kiviteli terv hamarosan elkészül és indul a közbeszerzési eljárás.
  • Az iskola fejlesztésére kapott 3,5 millió Ft értékű kiegészítő támogatásból most zajlik az iskolaépület régi nyílászáróinak cseréje. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően minden régi nyílászáró cseréjét meg tudjuk oldani, ami jelentős rezsiköltség-megtakarítást tesz lehetővé a jövőben. Az épületben ezen kívül festési és burkolat-felújítási munkálatok is folynak a nyári szünetben.
  • Útfelújításra az idei évben is adtunk be pályázatot (a Belügyminisztériumhoz), maximális keretösszegű, 15 millió forintos támogatást igényeltünk. Várhatóan júliusban döntenek a nyertesekről.
  • Pályáztunk továbbá a kultúrház és a kapcsolódó épület külső felújítására (a települések számára kiírt érdekeltségnövelő pályázaton), közel 2,5 millió forint értékben. Egyelőre itt is döntésre várunk.
  • A nyertes Sportpark (kültéri edzőpark) pályázatunkkal kapcsolatban annyi előrelépés történt, hogy az illetékes állami cég már kijött helyszíni felmérésre, de továbbra is várjuk, hogy elkezdjék a telepítést.
  •  A MOL Zöldövezeti Programban elnyert 800.000 Ft összegű támogatáshoz kapcsolódóan a támogatási szerződést már megkaptuk, és ősszel tervezzük megvalósítani az első ütemet (parkosítás, növényültetés), közösségi összefogással.
  •  Időközben határidőre beadásra került a tornaterem megépítését lehetővé tevő pályázatunk is (EFOP-4.1.5-16). Arról már kaptunk visszaigazolást, hogy a pályázatunk formailag és tartalmában megfelelő, így előterjesztették döntésre. Ha minden jól megy, még nyáron lesz döntés, addig mindenkit arra kérünk, hogy szorítson.

Ennek kapcsán ezúton szeretnénk megköszönni Fürst Gábornak és családjának a segítő együttműködést, mert ha ők nem járulnak hozzá az építési engedély megszerzéséhez szükséges mértékű telekcseréhez, a projekt megvalósítása ellehetetlenült volna.

  • A Nemzetiségi Önkormányzat és a Hagyományőrző Egyesület közel 3 millió forint támogatásban részesült, részben a működési költségek fedezésére, részben különböző projektek és rendezvények (pl.Nemzetiségi Nap, Gombócfesztivál) megvalósítására.
  • Egyre romló állapota miatt szükségessé vált a ravatalozó belső felújítása, melyet a 2017-es költségvetésbe beterveztünk. A festési, villanyszerelési munkálatok, valamint az álmennyezet felhelyezése már megtörtént, a drapéria varrása még folyamatban. A projektet körülbelül 500ezer forintból, önerőből valósítjuk meg, helyi vállalkozók közreműködésével.

Ezúton is köszönjük Simmonné Rummel Erzsébet és Lajtai Mária segítségét.

A 2017-es előzetes terveknek megfelelően, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében megkezdtük a kamerarendszer korszerűsítését is (szintén önerőből, mivel pályázati források nem álltak rendelkezésre). Ezt a fejlesztést két ütemben tervezzük megvalósítani: az idei évben megtörténik az összes régi kamera cseréje nagy felbontású, sötétben is jó minőségű felvételeket készítő készülékekre. Ennek költsége bruttó 1,7 millió forint. 2018-ban pedig további kamerák kerülnek elhelyezésre (pl. ki- és bejövő forgalom figyelésére). A 2017-es ütem készültsége 70%-os, tehát egyes helyeken már most korszerű kamerák figyelnek a biztonságunkra, és még a nyár folyamán befejeződik a projekt első üteme.