Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Üdvözöljük Bakonynána Község hivatalos weboldalán

Bakonynánai Polgárőr Egyesület

Egyesület

Elnök: György Tibor

 Az emberek a faluban figyelnek egymásra, a felbukkanó idegen kocsikra, személyekre. Itt jó a közbiztonság, amelynek fenntartására a a 2014. év végén alakult Polgárőr Egyesület is vigyáz.

A faluközösség közel húszfős polgárőrsége aktív, lelkes csapat. A tevékenységet az önkormányzat elismeri és segíti, amelyhez rendőri munkák járulnak hozzá. Fontos tudatosítani, a lakosoknak is tenni kell a közbiztonságért, lakóközösségük védelméért. Közös programsorozatuk első összehangolt akciójaként több csoportban bejárták a falu egészét, a cél a vagyonmegóvásra való figyelemfelhívás volt. Bűnmegelőzéssel kapcsolatos szóróanyagokat, fényvisszaverő matricákat, csíkokat, prizmákat ajándékoztak. Beköszöntek azokhoz a házakhoz, amelyeknek kapuja tárva, ajtaja nyitva volt és felhívták a figyelmet, lakói jobban vigyázzák biztonságukat.
A falu lakói érzik az állandó rendőri jelenlétet, amely biztonságot nyújt számukra, ugyanis Poltné Szakács Anett törzszászlós, körzeti megbízott általában a hét három napján kint tartózkodik, tartja a kapcsolatot velük, az önkormányzattal, a gyámügyes, a szociális munkatárssal, a jegyzővel, az iskolával, a lakásotthonnal. A polgárőrök részt vesznek a helyi rendezvényeken, összehangolt akciókat szerveznek a zirci rendőrőrssel együttműködve, tagságuk körét bővítik.